Östh? – Bois borde titta västerut!

De flesta kan nog historien vid det här laget. Tranås Bois släppte i förra veckan en av sina ryssar – Vitaliy Klyushanov – till elitserieklubben IFK Motala.

Ett tungt tapp för Bois såklart som redan innan hade en tunn trupp och där Klyushanov  ändå stod för både spets och välbehövlig rutin. Bland Bois-fansen är det många som ställer sig frågande till hur man kunde låta Klyushanov gå så här tätt inpå säsongen.

Det beslutet säger jag dock inget om. En spelare som har tankarna någon annanstans är sällan en spelare som tillför något.

Men åsikterna om att han måste ersättas utifrån köper jag fullt ut.

I Tranås Bois hoppas man på en comeback från den just nu skadade Robin Östh. Samma Östh som i somras inte hade några planer på att spela någon bandy alls i vinter. Det vore såklart en smidig lösning för Bois – men är det verkligen svaret på problemet?

Nej, det tror jag inte.

Östh och Klyushanov är knappast direkt lika i spelstilen. Den ultimata ersättaren som jag ser det finns istället västerut – i Jönköping.

Om det är realistiskt eller inte låter jag vara osagt. Men det vore direkt tjänstefel om sportgruppen i Bois inte ser över möjligheten att få in Daren Richardson i truppen. Amerikanen är egentligen alldeles för bra för att lira division 1-bandy och besitter dessutom liknande egenskaper som Vitaliy Klyushanov.

Det skulle säkert kosta några kronor att lösa Daren från Jönköping Bandy. Men det borde inte ligga på högre summor än vad Bois fick för Klyushanov från Motala. Lägg dem pengarna där istället.

Skulle sedan Östh vara sugen på en comeback också är det bara en bonus för Bois. Men inte på Klyushanovs position.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>