Målvaktsrockad

I mitt förra inlägg skrev jag att Vetlanda BK borde slå Jakob Säleby en signal för att stärka upp målvaktssidan. Nu står det klart att den kontakten redan är tagen.

Enligt våra uppgifter ska det bara vara en tidsfråga innan VBK presenterar NIF–målvakten och spikar truppen 2017/2018.

Vad kan då Säleby tillföra VBK? En hel del skulle jag säga.

Säleby har utan tvekan varit allsvenskans bästa målvakt sedan han vände hem till Nässjö igen. Han visade inte minst under kvalet mot elitserien tidigare i år att han hör hemma på en högre nivå.

Samtidigt är Vetlanda BK i behov av en stabilare sista post.

Oscar Löfqvist och Philip Svensk är stora talanger båda två. Men ingen av dem är redo att axla rollen som uttalad förstamålvakt ännu. Det var förra säsongen ett tydligt bevis på.

I Säleby får man nu (när det blir klart) in en given etta som dessutom kan bidra med rutin och tips till de två unga adepterna. Att få lära av både Jakob Säleby och Jonas ”Skorven” Persson kommer göra gott för Löfqvist och Svensk i framtiden.

 

För Nässjö IF blir förlusten av Säleby såklart ett megatapp. Unge Jesper Cimen gjorde det bra de gånger han fick chansen i fjol men han kan knappast fylla tomrummet som blir. Men NIF–fansen behöver inte misströsta allt för mycket.

Sälebys ersättare borde redan finnas på orten. I Malmbäck lirar en målvakt som är alldeles för bra för division 1.

Om nu Säleby lämnar utgår jag från att Richard Solebris Andersson återvänder till Nässjö IF igen. Då har man fortfarande en av de bättre målvakterna i serien. Så bra var faktiskt Solebris under sin senaste sejour i NIF.

 

 

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>