Märkligt beslut

Jag har sett Tranås BoIS vid två tillfällen den här säsongen. Bägge gångerna har målburen vaktats av Emil Thörnström.

Jag har alltså inte fått möjligheten att se ryssen Grigory Lapin än den här säsongen.

Det är lite märkligt tycker jag. Inte för att Thörnström på något sätt gjort dåliga insatser.

Men plockar man hit en målvakt från Ryssland, med meriter från landslaget, är det för mig lite konstigt att han inte ges chansen mellan stolparna oftare.

Det kan vara så enkelt att BoIS-ledningen tycker Thörnström har gjort det bättre. Då är det med all rätt han som vaktar målet.

Men hade det då inte varit bättre att ge andraplatsen till en junior från de egna leden?

Kommande helg väntar två matcher på tre dagar. Står inte Lapin någon av matcherna då kan man nog börja fråga sig om ryssen verkligen är den målvakt BoIS trodde sig ha värvat (när de presenterade honom som rysk landslagsman).

I övrigt kan man konstatera att serien börjar sätta sig.

Motala har inlett bäst och ser riktigt vassa ut. En lagmaskin som kommer att räcka långt i årets allsvenska.

NIF har överträffat mina förväntningar – trots förlusten senast – och kan mycket väl vara med och hugga på ett fjärde elitseriekval i rad.

Tranås BoIS har också överraskat – fast på fel sätt. Okej att förlusterna har kommit mot två av de bästa lagen. Men jag tycker ändå att det ser ut som att BoIS är lika ojämna som tidigare år. Stundtals briljant spel blandas med rejäla bottennapp. Det har slarvats för mycket  i uppspelen, det är oreda i försvaret och har varit lite väl mycket enmansshow i offensiven för att de ska kunna störa de bästa lagen.

Och skyttekungen Robin Östh står inte alls att känna igen. Mot Boltic missade han och Konstantin Akhlestin så många givna målchanser att man fick känslan att bollen inte kunde passera mållinjen.

Inställningen är det dock inget fel på i BoIS. Det laget har missat i kvalité har laget tagit igen i hjärta och krigarinstinkt. Åtminstone i matcherna mot Kungälv och Boltic.

Det kan vara nog så viktigt och när spelet väl börjar sitta också blir även BoIS att räkna med.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>