Hur bra är Bois?

I helgen är det dags för den tredje omgången i den södra allsvenskan.

Redan på fredagskvällen spelas omgångens kanske häftigaste match då Tranås Bois åker upp till Motala.

Detta Bois som har inlett med två övertygande segrar. Snacket har börjat gå om att de har något stort på gång ute på Bredstorp (Swetouch arena).

Det tror jag också att de kan ha – med allsvenska mått mätt – men jag skulle ändå inte dra några större växlar av de där två inledande segrarna. Bois har förmodligen mött seriens två sämsta lag hittills och allt annat än fyra poäng hade varit svagt.

Nu väntar som sagt Motala och då är det upp till bevis för Bois. Det är först efter den matchen vi får svaret på hur bra Bois verkligen är.

Jag har tippat dem tvåa i serien inför säsongen och det står jag fast vid. Men Motala är också ett lag för toppstriden.

 

I Nässjö spelas ett riktigt klassikermöte i helgen då NIF tar emot Boltic hemma i Stinsen arena.

Jag måste säga att NIF har överraskat positivt på mig. Premiärpoängen mot Frillesås var över förväntan och försvarsspelet – som jag hade ett stort frågetecken för på förhand – visade sig hålla bra klass. I alla fall mot Frillesås.

Spelar NIF som i premiären kommer inte laget behöva oroa sig för att missa den nya superallsvenskan.

Men man ska komma ihåg att det bara spelats två omgångar. Man får nog vänta ett par matcher till innan man kan börja ana ett mönster om vart de olika lagen står.

 

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>