Nytt elitserietips

Gjorde tidigt under sommaren ett tabelltips för elitserien 2016/2017.

Tänkte att det är dags att uppdatera det tipset nu dagen innan elitserien kickar igång med stormötet Villa/Lidköping-Sandvikens AIK.
Med tanke på att trupperna har förändrats en del sedan dess har även mina tankar om lagen skiftat till viss del. Mitt tidigare tabelltips finns inom parentes bredvid laget.

1. (2) Västerås SK

Svenska mästare två år i rad och har imponerat stort under försäsongen – trots skadeproblem. Lagmaskinen Västerås försvarar guldet är känslan just nu.

2. (1) Sandvikens AIK

Sandvikens offensiv är ruskigt stark och har dessutom fått hem målvakten Joel Othen som lär höja laget ytterligare en dimension defensivt. Min guldfavorit i somras men har fortfarande en del att bevisa för att rubba VSK.

3. (4) Villa/Lidköping

Vann Svenska Cupen och och finalföll mot Västerås SK i World cup. Presterar i vanlig ordning en fin bandy men jag tror att det blir som vanligt. Villa/Lidköping faller på målsnöret.

4. (3) Bollnäs

Har ett spetsat ett redan starkt lag med en vass målskytt i Patrik Nilsson. Har dock inte imponerat under försäsongen och måste höja sig om de ska bli någon guldkandidat.

5. (5) IFK Vänersborg

Värvningen av Sergej Lomanov Jr har fått Vänersborg att segla upp som en favorit hos många. Och visst kommer världens bästa spelare och de andra ryssarna att höja Vänersborg rejält. Jag tror dock inte att Vänersborg kommer få ihop det tillräckligt bra för att hota de andra topplagen hela vägen.

6. (6) Edsbyn

Edsbyn vann guldet på J20–sidan den gångna säsongen och har potential att vara en livsfarlig underdog i år. Vann dessutom dragkampen om de finska superlöftena Toumas och Tommi Määttää. Kommer förmodligen smyga med som en obehaglig outsider till de absoluta topplagen.

7. (7) Vetlanda BK

Inga nyförvärv men Vetlanda BK går en intressant säsong till mötes. Har redan visat att de kan störa de bästa lagen även i år. Säger själva att de ligger på en högre nivå jämfört med i fjol. Lägstanivån måste dock höjas om tabellplaceringen ska bli bättre.

8. (8) Hammarby IF

Efter ett kaosfyllt 2015 bygger Hammarby nytt med en rysk tränare i form av Andreij Pajskin. Ett par tunga namn har valt att lägga skridskorna på hyllan men Hammarby är Hammarby och det är en klubb man aldrig ska räkna bort i bandysammanhang.

9. (9) Broberg Söderhamn Bandy

Missade slutspel i fjol och jag tror de faller på mållinjen igen. Visst klubben har fått behålla målkungen Martin Söderberg samt gjort en intressant värvning i Joel Wigren från Sirius. Men jag tror inte det räcker för att peta något av fjolårets slutspelsklubbar utanför strecket.

10. (10) Tillberga Bandy

Tillberga tar kliv för kliv framåt hela tiden men det är svårt att veta hur stort kliv de har tagit den här försäsongen. Känslan är att det är för tidigt med slutspel redan nu men de kommer garanterat vara närmare än tidigare.

11. (11) Sirius IK

Lars Fall från Villa/Lidköping är en bra förstärkning men i övrigt har det inte hänt så mycket i Sirius. Känslan är att de ligger kvar på samma nivå som i fjol. Det blir nytt kval för Sirius.

12. (13) Kalix Bandy

Har tappat tunga namn men också värvar intressant i form av en ung rysk duo och målvakten Abbe Bodin. Lär i vanlig ordning vara starka hemma men svagare på bortaplan.

13. (12) Gripen

Har inte imponerat under försäsongen och går mot ett nytt kval tillmötes. Det enda som räddar Gripen från jumboplatsen är att Tellus är sämre.

14. (14) IK Tellus

Kan säkert ta någon skalp under säsongen men i det stora hela handlar Tellus säsong mestadels om att förbereda sig för att kvala sig kvar. Allt annat än jumboplatsen är ett rejält styrkebesked.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>