Så slutar Allsvenskan Södra

Tänkte ge mig på ett tabelltips för den södra allsvenskan.

Tidningen har som bekant två lokala lag i serien och mötena mellan Nässjö IF och Tranås Bois är såklart en av vinterns höjdpunkter i allsvenskan.

Blir det en toppstrid mellan de lokala lagen då? Nja tveksamt säger jag.

Känslan är att Bois kommer att springa förbi NIF rejält den här vintern.

Så här ser i alla fall mitt tabelltips ut för Allsvenskan Södra den här säsongen. För övrigt måste det vara en av de mest svårtippade serier på många år där flera lag känns som toppkandidater.

1) Kungälv

Har tappat många spelare sedan klubben tvångsdegraderades ner i allsvenskan men har fortfarande en trupp av hög allsvensk klass. Föreningen brottas fortfarande med ekonomiska problem men lyckas spelarna behålla fokus på det som händer på isen så blir Kungälv en given favorit till seriesegern.

2) Tranås Bois

Har värvat smart och man ska inte underskatta ett lag som har en målskytt av rang. Robin Östh tillsammans med ryssarna Konstantin Akhlestin och Vitualiy Klyushanov sätta skräck i ett och annat försvar den här vintern.

Frågan är bara hur bra är den ryske målvakten Gregoriy Lapin egentligen är?. Håller han samma klass om Tranås Bois ville få det till när han värvades bör Bois kunna lyfta rejält i tabellen den här vintern.

Det som talar emot Tranås är att de ligger långt efter många klubbar när det gäller träningsförhållanden.

3) Frillesås

Frillesås har värvat flera tunga namn som har varit tongivande till och med i elitserien. Det räcker för att segla upp som en av favoriterna i den här serien som ser ut att bli den mest svårsålde på länge.

4) IF Boltic

Topplag förra säsongen och ser intressanta ut även i år. Tror inte de blandar sig i kampen om kvalplatserna den här gången men behöver heller inte oroa sig över att missa superallsvenskan till året efter.

5) IFK Motala

IFK Motala huserar alltid högt upp i toppen av allsvenskan men får finna sig i att hamna något efter de absoluta topplagen i år. IFK har tappat en del spelare samtidigt som de fått in bland annat Erik Ivarsson som är en önskespelare för många tränare.

Men höjer han på egen hand IFK Motala? Nej, den spelartypen är han inte.

6) Nässjö

Vann serien överlägset förra säsongen men sedan dess har det hänt en hel del. Några spelare har lämnat och några andra har slutat.

Förfogar fortfarande över seriens klart bästa målvakt och startelvan är intressant.

Truppen är dock alldeles för tunn och NIF får nog vara glada om de når superallsvenskan.

7) Jönköping

Jönköping kan slå vilket lag som helst i den här serien men de känns också som ett lag som kan falla igenom när som helst. Därför blir de väldigt svårtippade i och med att de lika gärna blir fyra som sjua i den här serien. Men sett över en hel vinter tror jag ändå att det blir en sjundeplats för Jönköping.

8) Lidköping

Lidköping är alltid svårtippade i och med att man inte vet riktigt vilket lag de kommer till spel med. Slog nyligen Frillesås med 6-0 under försäsongen men jag tror inte det behöver betyda så mycket åt något håll egentligen. Visst finns det en del intressanta spelare i det här laget men överlag har jag svårt att se Lidköping hota över en hel säsong.

9) Katrineholm

Katrineholm är tillbaka i söderserien igen men jag tror inte topplagen behöver oroa sig. Klubben har tappat en del tunga namn och ser inte alls lika vassa ut som när de kvalade till elitserien för bara något år sedan.

10) Blåsut

Blåsut får finna sig i att ta jumboplatsen. Åtminstone ser jag det här som seriens mest ointressanta lag. Kan säkert överraska enstaka matcher men någon topplacering blir det absolut inte.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>