Målkungarna – lag för lag

Dags för en ny lista här på bloggen i väntan på försäsongsmatcher.

Idag kör vi målkungar lag för lag.

Ordningen på lagen har ingen betydelse. Ett elitserietips kommer längre fram.

Sandvikens AIK: Christoffer Edlund.

Vetlandasonen har förvisa tuff konkurrens av Erik Pettersson men är ändå övertygad om att det blir Edlund som smäller dit flest bollar i Saik den här vintern också. Inte bara i Sandviken för den delen. Christoffer Edlund kommer att vinna hela elitseriens skytteliga om han inte åker på några skador.

Västerås SK: Jonas Nilsson.

Visst är det lite tråkigt att välja de spelare som gjorde flest mål förra säsongen. Men här måste jag faktiskt göra det – igen. Jonas Nilsson blir målkung i Västerås.

Villa/Lidköping: David Karlsson

Daniel Andersson eller David Karlsson. David Karlsson eller Daniel Andersson. Hmm. Måste jag välja så säger jag David Karlsson.

IFK Vänersborg: Joakim Hedqvist.

Visst vore det enkelt att säga Lomanov JR. Men nej, inte på den här listan. Jag tror att Joakim Hedqvist kommer vara vassare rent målmässigt. Med Lomanov som lagkamrat kommer storskytten få fler lägen än någonsin. Och skjuta det kan han ju göra. Det vet vi sedan tidigare.

Bollnäs: Patrik Nilsson.

Den notioriske målskytten är värvad till Bollnäs för att göra mål. Och det kommer han såklart att göra. Mängder av mål dessutom. Nilsson är alltid given som en kandidat till skytteligaseger.

Edsbyn: Mattias Hammarström.

I hård konkurrens med Joel Edling så väljer jag ändå Hammarström. Men det kommer vara tight.

Vetlanda BK: Joakim Andersson.

Jocke är både etta, tvåa och trea på den här listan. Gjorde sin målmässigt och spelmässigt bästa säsong i fjol. Men jag tror det finns fler mål att hämta för Jocke den här säsongen. Med Johan Löfstedt bakom sig finns alla förutsättningar för att vara topp 5 i skytteligan.

Hammarby: Adam Giljam.

Ryktades till Ryssland men blev till sist kvar i Hammarby. Tur det för Bajen. Stockholmarna hade en kaosartad säsong i fjol och kommer behöva en målskytt som Giljam för att starta om lite på en ny kula den här säsongen.

Gripen Trollhättan: Adam Rudell.

Tony Eklind. Nää just det. Han är ju inte kvar. Vem ska då göra målen… Jag får dra till med Adam Rudell.

Sirius: Markus Kumpouja.

Var målbäst i Sirius i fjol och kommer att vara det i år också. Ohotad skyttekung i Uppsalalaget.

Broberg: Martin Söderberg.

Överraskade lite på mig förra säsongen med att lyckas göra så mycket mål i Borberg. Valde att stanna kvar där med förklaringen att det är där han har störst chans att fortsätta utvecklas. Givet val som målkung i Söderhamn.

Tellus: William Hallberg.

Tellus kommer knappast ösa in mål den här säsongen. Då gäller det att ta tillvara på de chanser som uppstår. Där kan William Hallberg säkert visa sig vara ett lyckat nyförvärv. Den unge talangen brände förvisso ganska mycket lägen i Nässjö men han var samtidigt en av få som levererade under elitseriekvalet. Bör få ett lyft när han nu får chansen i landets högsta liga.

Kalix: Johan Sundqvist

Här vimlar det inte av skyttekungar direkt. Därför får fjolårets målkung i Kalix min röst. Johan Sundqvist med andra ord.

Tillberga: Robin Andersson.

Ung spännande spelare som inte ens är forward. Ändå ser jag honom som den självklara skyttekungen i Tillberga.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>