Lista: Elitseriens bästa värvningar

I väntan på att bandyklubbarna på Höglandet har ispremiär tänkte jag köra lite listor här framöver.

Vi börjar med elitseriens bästa värvningar – enligt mig.

Bubblare: Pär Törnberg Bollnäs, Anders Svensson Edsbyn, Kalle Spjuth, Hammarby.

10) Lars Fall, Sirius

Aviserade tidigt att han skulle lämna Villa/Lidköping. Då blev Sirius den lyckliga vinnaren.

Har en fantastisk passningsklubba och blir givetvis en nyckelspelare direkt i Uppsala–laget. Men kommer han kunna hålla samma nivå när inte medspelarna håller samma klass. Det återstår att se.

9) Axel Ekholm, Villa Lidköping

Talangen svarade för 13 mål och fyra assist under sin sista säsong som junior i Kungälv. Detta i ett lag som slutade tia i serien.

Var jagad av flera klubbar men valde till slut Villa/Lidköping.

Kommer nu till perfekta förutsättningar för att fortsätta utvecklas. Enda frågetecknet är väl om det verkligen finns plats för honom i en redan stark offensiv.

8) Toumas Määtä. Edsbyn.

En spelare jag egentligen inte har sett speciellt mycket av själv. Men Edsbyns sportchef Stefan Karlsson drog till och med paralleller till ryska världsstjärnan Micha Svechnikov när löftet presenterades.

Lever Mäta upp till hälften av dem förväntningarna klättrar han ett par placeringar på den här listan.

Troligtvis den värvning som ska bli mest intressant att följa i vinter.

7) Kimmo Kyllönnen, Tellus

Förmodligen den bästa tänkbara värvning som Tellus kunde göra. Den finske landslagsmålvakten håller mer än god elitserieklass och är precis vad nykomlingen från Stockholm behöver.

Ska Tellus undvika att bli en slagpåse måste Kyllönen vara en av spelarna som visar vägen.

6) Nikita Ivanov, Vänersborg

En av flera ryska stjärnvärvningar av Vänersborg. Anses vara ett av Rysslands största löften och då kommer han även vara en av elitseriens mest intressanta yngre spelare.

Ivanovs skridskoåkning och farten på rören är det inte många som kan matcha i elitserien. Extra intressant att han har en bakgrund som hockeyspelare.

5) Pavel Bulatov, Vänersborg

Oftast brukar det vara de offensiva värvningarna som toppar såna här listor. Men här kommer en försvarsspelare som slår sig in högt upp.

Vänersborg tappade rutin på försvarssidan och fyllde det tomrummet med att plocka in Pavel Bulatov istället. Har vunnit sex VM–guld och kommer garanterat att tillföra en vinnarmentalitet hos de blåvita.

4) Patrik Nilsson, Bollnäs

Hade en tung säsong i Sandviken i vintras och vissa menar att Patrik Nilsson är på nedgång i sin karriär. Jag tror tvärtom att den pålitlige målskytten studsar tillbaka och gör en av sina bästa säsonger.

I Bollnäs slipper han konkurrera med Erik Pettersson och Christoffer Edlund i anfallet och blir istället den stora anfallstjärnan. Och bakom sig har han ju en och annan duktig framspelare.

3) Joel Othen, Sandvikens AIK

En världsmålvakt är tillbaka i svensk bandy igen. Det är bara lyfta på hatten och gratulera Sandviken. Fjolårets målvakt Martin Falk var ett intressant löfte men i Joel Othen får man in en burväktare som på egen hand kan vinna matcher. Det kan mycket väl vara skillnaden mellan guld och silver nästa vår.

2) Alan Dzhusoev, Sandvikens AIK

Bara 24 år gammal men har redan vunnit fyra raka VM–guld. Hur många andra idrottare kan stoltsera med ett sådant facit?

Tidigare elitseriesäsonger så hade Dzhusoev varit given etta.

Men….

Så har ju IFK Vänersborg ytterligare en ryss.

1) Sergej Lomanov JR, IFK Vänersborg

Tidernas värvning i svensk bandy. Även de som inte är intresserade av bandy vet vem Sergej Lomanov JR är. Det går inte att Lomanov någon annanstans än etta på en sån här lista.

IFK Vänersborg är utan tvekan den stora silly season–vinnaren.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>