Landslagsdebut i Vetlanda

Bandysäsongen känns avlägsen just nu i sommarvärmen. Men faktum är att om bara tre månader kommer Sverige att ställas Finland i ett dubbelmöte i Sapa arena.

Redan nu har förbundskapten Svenne Olsson tagit ut sin preliminära trupp till kamperna på småländsk mark.

Truppen innehåller egentligen inga direkta skrällar men bjuder ändå på två debutanter i form av Jesper Jonsson och Simon Folkesson. Kul och rättvist tycker jag. Framför allt Jesper Jonsson är en spelare som jag tycker borde varit med i landslaget tidigare.

För oss här på Höglandet är det också roligt med en del lokala inslag. Vetlanda BK–spelarna Johan Löfstedt och Joakim Andersson är givetvis med i truppen och får lira i landslaget på hemmaplan. Dessutom återvänder återigen Christoffer Edlund till Vetlanda för att ta på sig den blågula landslagströjan. Edlund var ju med även i januari 2015 när det senast spelades landskamper i Sapa Arena.

Och så har vi då Jesper Jonsson. Åby/Tjureda-produkten slog ju igenom i Vetlanda BK och var lagkapten i den gulsvarta tröjan innan han drog vidare till Stockholm. Jag kan tänka mig att det blir ganska speciellt att få debutera i landslaget i just Vetlanda och Sapa Arena.

Truppen ser i övrigt ut enligt följande.

Målvakter: Andreas Bergwall (Västerås), Joel Ohtén (Sandviken), Patrik Hedberg (Hammarby)

Försvarare: Patrik Sjöström (Västerås), Andreas Westh (Bollnäs), Linus Pettersson (Sandviken), Martin Johansson (Villa Lidköping), Joakim Svensk (Edsbyn), Olov Englund (Kalix)

Mittfältare: Simon Folkesson (Västerås), Erik Säfström (SKA Khabarovsk), Hans Andersson (Edsbyn), Emil Viklund (IFK Vänersborg), Per Hellmyrs (Bollnäs), Daniel Berlin (Bollnäs), Dennis Henriksen (Sandviken), Johan Löfstedt (Vetlanda), Adam Gilljam (Hammarby), Daniel Mossberg (Sandviken), Mikael Olsson (Västerås), Jesper Jonsson (Hammarby), David Pizzoni Elfving (Hammarby), Christoffer Fagerström (SKA Khabarovsk)

Anfallare: Christoffer Edlund (Sandviken), Erik Pettersson (Sandviken), Simon Jansson (Västerås), Joakim Andersson (Vetlanda), Martin Söderberg (Broberg), Ted Bergström (Västerås)

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>