Så slutar elitserien 2016/17

Ni som inte vill veta hur elitserien 2016/2017 kommer sluta behöver inte läsa vidare..

För alla er andra.

Här har ni mitt rekordtidiga tips av nästa säsongs sluttabell.

1) Sandvikens AIK

Saik hamnar alltid högt upp i tabelltipsen och nästa vinter är inget undantag. Saik missade SM-finalen den gångna säsongen och nu har klubben rustat för revansch.

Det säger en del om vilket bra lag man har när man inte erbjuder en spelare som Patrik Nilsson ett nytt kontrakt. Istället har Sandviken plockat in ryske superstjärnan Alan Dzhusoev som kommer att leverera både mål och assist bakom målkungarna Erik Petersson och Christoffer Edlund.

I målet har man fått tillbaka Joel Othen efter några i Ryssland.

Mitt tips går till Saik nästa säsong.

2) Västerås SK

Svenska mästare två år i rad.

Det säger väl egentligen det mesta. Man behöver inte värva massa nya stjärnor för att hamna högt upp på en sån här lista. Västersås SK har guldtruppen intakt och kommer att utmana om sin tredje raka titel.

3) Bollnäs GIF

Bollnäs känns som det lag som ligger närmast att hota Saik och VSK nästa säsong. En redan stjärnfylld trupp har spetsats till ytterligare med målmaskinen Patrik Nilsson.

En del säger att Nilsson sett sina bästa dagar som bandyspelare men jag tror att han tillsammans med Christian Mickelsson smäller dit över 60 bollar i vinter. Få klubbar kan matcha bollnäs forwardstoppar.

4) Villa/Lidköping BK

Lars Fall har försvunnit och Muhren lägger skridskorna på hyllan igen. Ja, det sägs så i alla fall. Men det får vi väl se först i januari.

In har istället Christoffer Norin och Axel Ekholm kommit. Fjolårets finallag kommer med all säkerhet att vara med i toppen den här vintern också.

Ekholm är en intressant värvning men kommer han verkligen att få den speltiden han förtjänar bakom Daniel Andersson och David Karlsson. Tveksamt.

5) IFK Vänersborg

Tappar förvisso Christoffer Fagerström men stärker istället upp med rysk stjärnglans. Två världsspelare är redan presenterade och mycket talar för att även självaste Sergej Lomanov Jr ansluter till laget. Om så blir fallet tror jag inte det är många som sörjer ”Fagers” flytt österut. Vänersborg blir farliga nästa säsong.

6) Edsbyn IF

Edsbyn vann dragkampen om de finska superlöftena Toumas och Tommi Määttää. De har fått behålla sin försvarsklippa Jocke Svensk och får dessutom tillbaka spelare som var långtidsskadade fjol.

Edsbyn vann guldet på J20–sidan den gångna säsongen och har potential att vara en livsfarlig underdog nästa säsong. Ändå tror jag att de får nöja sig med sjätteplatsen i serien. 

7) Vetlanda BK

Vetlanda BK har inte värvat något nytt förutom Tobias Nyberg (som ju var på lån från Villa/Lidköping hela förra säsongen). Trots det har VBK gjort en klart godkänd silly season. Viktigast för den gulsvarta klubben var ju såklart att förlänga med spelare som Johan Löfstedt, Joakim Andersson och Martin Landström.

Jag är övertygad om att VBK blir en obehaglig överraskning för många lag även nästa säsong och slutspelsplatsen känns mer given än på länge.

Men missen av Christoffer Fagerström och Axel Ekholm lär svida. Får nog finna sig i att tappa några placeringar jämfört med fjolårets starka femteplats. 

8) Hammarby IF

Efter ett kaosfyllt 2015 bygger Hammarby nytt med en rysk tränare i form av Andreij Pajskin. Ett par tunga namn har valt att lägga skridskorna på hyllan och truppen känns tunn i nuläget. Frågan är om det kommer att dyka upp några ryska bomber här också?

Annars får nog Bajen kämpa för att nå slutspel.

9) Broberg Söderhamn Bandy

Missade slutspel i fjol och jag tror de faller på mållinjen igen. Visst klubben har fått behålla målkungen Martin Söderberg samt gjort en intressant värvning i Joel Wigren från Sirius. Men jag tror inte det räcker för att peta något av fjolårets slutspelsklubbar utanför strecket.

10) Tillberga Bandy

Tillberga tar kliv för kliv framåt hela tiden men det för tidigt med slutspel redan nästa säsong. Men det dröjer nog inte många år tills de är där.

Har många unga nyckelspelare som kommer att växa ytterligare och det ska bli spännande att få se Niklas ”Messi” Eriksson på elitnivå.

11) Sirius IK

Lars Fall från Villa/Lidköping är en bra förstärkning men i övrigt har det inte hänt så mycket i Sirius. Känslan är att de ligger kvar på samma nivå som i fjol. Det blir nytt kval för Sirius.

12) Gripen Bandy

Har plockat ett gäng spelare från Kungälv och kommer att bli vassare den här säsongen. Men för att undvika kval krävs det betydligt mer än så. Gripen får besöka allsvenska arenor framåt vårkanten även nästa vinter.

13) Kalix Bandy

Tappar Christoffer Norin och Björn Hellman. Olov Englund har ännu inte förlängt sitt kontrakt. Kalix själva verkar dock sitta lugnt i båten och menar att de flesta brukar skriva på i maj.

Så kanske det blir också. Men den där båten är ändå på väg mot ett nytt kval.

14) IK Tellus

Superkul att Tellus tar chansen men sportsligt tror jag inte de har så mycket att hämta i elitserien. Klubben får vara glada för varje poäng de lyckas ta (om de nu tar någon?) och förbereda sig på att hålla sig kvar via kvalspel.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>