Dåliga bortförklaringar

Jag spekulerade i att Kungälvs elitlicens verkar ryka redan i mitt förra blogginlägg.

Och under fredagen stod det klart att det faktiskt blir så. IFK Kungälv beviljas inte elitlicens för säsongen 2016-2017 och ska sparkas ur bandyns elitserie.

Ett tråkigt besked givetvis även om det inte var speciellt oväntat.

Klubbens ordförande Tony Hjertstrand verkar dock fortfarande ha förhoppningar om att rädda situationen och menar att klubben kommer att överklaga beslutet.

”Jag skäms å klubbens vägnar att vi inte skött kommunikationen som vi behövt göra. Vi har varit förbaskat slarviga. Klart att ekonominämnden trott att det är fullständigt kaos”, säger Hjertstrand om situationen till TT.

För mig låter det bara som dåliga bortförklaringar. En elitserieklubb kan väl inte på allvar ha en ordförande och en styrelse som efter flera år i högsta serien helt plötsligt slarvar och glömmer bort att skicka in uppgifter.

Hjertstrand säger även att pengarna inte är något problem och att det finns runt en halv miljon på klubbens konto.

Varför har då spelarna fått gå utan lön sedan årskiftet?

Återigen låter det bara som dåliga bortförklaringar.

En överklagan lär dock lämnas in och vi lär få vänta ett tag innan det blir definitivt klart hur elitserien 2016 ser ut.

Fram tills dess lär det spekuleras en hel del vad som händer med spelarna i IFK Kungälv. Min gissning är att flera av dem lär hinna söka sig till andra klubbar innan överklagan är färdigbehandlad.

Några av dem kanske rent av hamnar på Höglandet?

Hade jag varit sportansvarig i Nässjö IF hade jag ringt Viktor Wareborn och Jesper Henriksson direkt. Wareborn är som jag nämnt tidigare fostrad i Nässjö IF och Henriksson verkar ha ett stort NIF–hjärta efter sina många år i klubben. Han har till exempel synts till i Stinsen arena vid flera tillfällen under säsongens gång för att följa sina gamla lagkamrater.

Hade jag suttit med i Vetlanda BK:s sportkommité hade jag slagit Axel Ekholm en signal. Ekholm var med i det svenska juniorlandslaget som vann VM–guld i vintras och känns som en framtida storspelare i elitserien.

Han har dessutom visat att han trivs bra i Sapa arena. När VBK föll ihop hemma mot Kungälv under säsongen var Ekholm en av dem som såg till att vändningen blev möjlig.

 

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>