Ryker elitlicensen?

Under onsdagen hettade det till ordentligt på silly season-sidan i bandysverige.

Allsvenska Frillesås värvar dubbel elitserierutin när bröderna Fredrik och Mattias Johansson presenterades som hemvändande nyförvärv för sin moderklubb. Fredrik Johansson har spelat flera säsonger i IFK Kungälv och Mattias kommer närmast från Villa/Lidköping. Två tunga värvningar som gör att Frillesås blir att räkna med nästa säsong.

Men den stora frågan är ändå vad som händer med Kungälv?

För nästan samtidigt som Frillesås ”bomb” presenterades stod det klart att Erik Schön och Marcus Hillukala lämnar Kungälv för spel i Gripen nästa säsong.

Tre spelare lämnar alltså Kungälv samma dag. Två av dem ska dessutom ha haft ett år kvar på kontraktet med Kungälv  – men väljer ändå att lämna.

Det tycker jag är ett märkligt sammanträffande.

Vi vet sedan tidigare att ekonomin inte är den bästa i Kungälv. Det har ryktats om att spelarna inte har fått sina löner under säsongen och någon elitlicens för kommande säsong är ännu inte beviljad.

Och så lämnar alltså tre spelare klubben på kort tid samma dag.

Om det är en slump eller inte återstår att se. Men visst lär det sätta i gång en del spekulationer.

Min första tanke när jag såg övergångarna var att elitlicensens är rökt. Kan det möjligen vara så att spelarna i Kungälv nu har fått beskedet att det inte blir något spel i elitserien nästa säsong?

Det skulle förklara en del.

I Kungälv finns bland annat Victor Wareborn fostrad i Nässjö IF. Jag blir inte förvånad om han spelar bandy på Höglandet nästa säsong.

 

 

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>