Det behöver lagen värva

Påskhelgen är här och det har varit dåligt med påsksmällar i bandysverige så här långt.

Tänkte istället ge mig på en liten summering kring silly season-läget på Höglandets främsta klubbar. Alltså Vetlanda BK, Nässjö IF och Tranås Bois.

Vi inleder i elitserien och Vetlanda BK.

Vetlanda BK.

Klubben har förlängt med tunga namn som Joakim Andersson, Johan Löfstedt, Martin Landström och Philip Lennartsson. Utöver det har flera andra nyckelspelare kontrakt över nästa säsong sedan tidigare.

Det som oroar i VBK måste vara Mikael Nilsson och Philip Svensk som båda två har kontrakt över nästa säsong, men som också har möjlighet att bryta det kontraktet.

Enligt de uppgifter som jag har hört är åtminstone Nilsson inställd på att köra vidare i VBK men att det finns bitar vid sidan av bandyn som måste klarna.

Rykten in: VBK ska enligt uppgifter till Vetlandaposten vara intresserade av Christoffer Fagerström. I övrigt har det varit tyst om spelare till VBK. Christoffer Norin har ryktats till VBK i flera år och sitter på ett utgående kontrakt med Kalix. Tystare kring honom i år men vore en bra förstärkning som kan spela både halv och mittfältare.

Det borde laget värva: En försvarare av klass för att öka konkurrensen i backlinjen skulle vara optimalt för VBK. Vetlanda släppte in klart flest mål av slutspelslagen den gångna säsongen och i försvarspelet finns det saker att förbättra.

Joakim Svensk i Edsbyn har utgående kontrakt och är en personlig favorit men jag har svårt att tro att det skulle vara aktuellt.

En målskytt för att avlasta Joakim Andersson hade Vetlanda haft stor nytta av. Tony Eklind i Gripen kanske? Eller Kalle Mårtensson i Hammarby. Båda har åtminstone utgående kontrakt.

Eller blir det rent av Filip Bringe som tar klivet och blir en fullgod elitseriespelare nästa säsong. Inte alls omöjligt. Potentialen är stor i den killen.

En ny assisterande tränare lär dock vara högsta prio för VBK i nuläget sedan Sergei In–Fa–Lin lämnade för Sandviken.

Nässjö IF

Har bland annat säkrat upp talangerna Viktor Hulthammar och Kalle Öberg till nästa säsong men i övrigt har det varit dött från NIF–håll. Klubben har sagt att de siktar på att behålla så stora delar av truppen som möjligt och skulle inleda samtal med spelarna när kvalet var färdigspelat.

Det viktigaste för NIF måste vara att säkra upp Simon Lundström, William Hallberg och Kristian Hagen så snabbt som möjligt. Den unga trion var klart bäst i kvalet för NIF och är tre spelare som Nässjö bör fortsätta att bygga laget kring nästa säsong. Ror NIF–ledningen de kontrakten i hamn blir det fortsatta arbetet betydligt lättare för den allsvenska toppklubben.

Någon eller några spelare spelare faller säkert bort i vanlig ordning. Oskar Bouveng ryktas till exempel Skirö AIK och Hannes Karlsson har flyttat till Motala och lär inte vara sugen på att pendla till Nässjö en hel säsong.

Rykten in: 

Gustav Enhagen: lämnar Norge för att flytta hem till Sverige igen. En inte allt för vågad gissning är att hans förra klubb kan bli aktuell. Rykten har även placerat Enhagen i Åtvidaberg.

Oscar Wareborn: Nässjös drömvärvning antagligen. En egen produkt som flera gånger sagt att han vill vända hem och spela i Nässjö IF igen någon gång i framtiden. Skulle kunna bli den ledaren i försvaret som NIF har saknat. Nässjös värvningsansvariga har tidigare sagt att det finns en ständig kontakt mellan Wareborn och NIF.

Jag tvivlar dock på att det blir aktuellt till nästa säsong.

Det behöver laget värva: 

En ledare i försvaret: Victor Wareborn kort och gott. Tror inte NIF kan landa en bättre värvning som samtidigt är realistisk.

En fartfylld mittfältare: Det finns för få spelare i Nässjö IF som kan göra det där lilla extra på egen hand. Visst är Anatoly Suzdalev en klasspelare i allsvenskan men någon fartspelare är han knappast.

Tranås Bois: 

Ser ut att behålla i stort sett hela laget från i fjol intakt samt vässat med ett par vässa nyförvärv.

Har enligt många seglat upp som en rejäl utmanare till topplagen.

Erik Andersson och Robin Östh är riktigt bra förstärkningar där klubben vet vad de får. Motala-värvningarna känns också spännande men jag vet för lite om dem för att säga om de kommer lyfta laget eller inte.

Att Bois kommer lyfta i tabellen nästa säsong lär det inte vara något snack om men att de blir ett topplag har jag svårt att se.

Träningsförhållandena gör ofta att Bois ligger långt efter de andra lagen när serien drag igång och saknaden av en bandyhall blir inte mindre bara för att truppen är bättre rustad.

Rykten in: Hannes Karlsson. Bor numera i Motala och har spelat i Tranås Bois tidigare och är uppskattade bland Bois–anhängarna.

Det behöver laget värva: Bois har förstärkt på de platserna där det behövdes. Känslan är att Bois inte kommer att värva något mer utan nöjer sig med det de har. Ska något mer in kanske det är en genombrottsforward som behövs.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>