Hårt slag för VBK

Hej på er. Härligt att det börjat hända lite på silly–fronten nu i bandysverige och i våra lokala klubbar.

Den här veckan är det framför allt i Vetlanda BK som det har börjat röra på sig. Philip Lennartsson och Martin Landström skrivit på nya kontrakt i veckan som gör att de stannar i den gulsvarta tröjan i två år till. (1+1 i Landströms fall).

Ganska väntade förlängningar tycker jag även fast Landström säkert gjorde måna VBK–fans oroliga innan han kritade på det nya kontraktet. Och det var såklart en viktigt pusselbit i Vetlanda lagbygge.

”Skönt att vi äntligen får behålla våra talanger”, löd kommentarerna från VBK–håll.

Men den glädjen blev kortvarig för de gulsvarta. Bara några timmar senare stod det klart att Sergei In–Fa–Lin lämnar klubben efter 16 år för nya utmaningar i Sandviken.

Det är är enligt mig ett lika hårt slag för VBK som om Landström eller någon annan av nyckelspelarna hade stuckit.

Jag förstår att det kan låta märkligt när man säger att en assisterande tränare är det ett av de tyngsta tänkbara tappen för VBK. Men i det här fallet tror jag faktiskt det är så.

Det räcker egentligen att kolla på hur många säsonger ”Sigge” har funnits med i föreningen så förstår man hur mycket han har betytt för klubben genom åren. Vetlandas ungdomsverksamhet är en förebild i hela bandysverige och där har In–Fa–lin haft ett stort finger med  i bilden. Jag tror inte VBK hade fått fram så många talangfulla spelare de senaste åren om inte ”Sigge” hade funnits med bakom kulisserna med allt vad försäsongsträning och förberedelser heter.

Spelarna i VBK – såväl juniorerna som de mer rutinerade spelarena – har alltid varit snabba med att hylla ryssens träningsmetoder. Så det är inget snack om att han lämnar ett stort tomrum efter sig.

Det kanske inte kommer märkas direkt. Men på sikt kan det vara den här förlusten faktiskt vara det värsta som kunde hända för VBK om de inte får tag i en fullgod ersättare.

Vem det skulle kunna vara har jag ingen aning.

Visst finns det en del spännande namn i området som skulle kunna passa in i rollen som assisterande tränare. Tänker till exempel på Jonas ”Skorven” Persson eller Fredrik Rinaldo som båda två besitter otroligt mycket bandykunskap och kanske har spelat sina sista säsonger?

Men frågan är om de skulle vara redo att fylla tomrummet efter ”Sigge”.

 

 

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>